Al ruim 3.600 bewoners gaven mening over ja/nee koopzondag

VROOMSHOOP - Er hebben tot nu toe meer dan 3.600 inwoners meegedaan aan de enquête die de gemeente Twenterand houdt om de belangstelling te peilen voor de koopzondag. Er kan nog tot en met maandag, Tweede Paasdag, worden gereageerd. Dat kan op http://www.twenterand.ikpraatmee.nl.

Het gemeentebestuur wil graag zoveel mogelijk meningen in de onderscheiden dorpen inventariseren. De mening van de burgers kan op deze manier een rol gaan spelen in de politieke discussie en vervolgens de besluitvorming.

Vorig jaar vond een proef met een koopzondag plaats in het dorp Vroomshoop, mede naar aanleiding van een concreet verzoek daartoe van ondernemers/winkeliers. Ondanks minder florissante weeromstandigheden waren er tal van activiteiten ter promotie en waren de meeste ondernemers die hun winkel openden tevreden.

De enquête moet nu inzicht geven in de opvattingen in alle dorpen van Twenterand. De gemeenteraad zal de uitkomsten naar verwachting laten meewegen als er in de loop van dit jaar knopen worden doorgehakt.


«   »