VVD ziet ze vliegen; landsbelang gaat volgens Kobes voor lokaal belang

DEN HAM – Als er al enige overlast in Twenterand zou zijn na de opening van Luchthaven Lelystad, dan valt zulks in het niet bij de voordelen die de dependance van Schiphol voor de BV Nederland heeft. Dat liet het VVD-raadslid Kobes weten tijdens de raadsdebatten.

Kobes gebruikte ook de term ‘landsbelang’ om zijn punt te maken. Dat geldt volgens hem behalve voor de internationale luchthaven te Amsterdam trouwens ook voor de wereldzeehaven in Rotterdam. ‘Niet aan tornen.’

Als er meer ‘aanvliegroutes’ en ‘wachtruimtes’ komen boven het IJsselmeer in plaats van boven Overijssel is er, reageerde voorman Smelt van de ChristenUnie, al veel kou uit de lucht.

Volgens ‘zijn’ wethouder Van Abbema, die in Twenterand over vliegroutes gaat, is dat al het geval. ‘Er is geen wachtruimte meer boven Den Ham.’ Zij kan het weten, want ze woont daar, tot tevredenheid.

Kobes vindt dat ook prima, maar is los daarvan de mening toegedaan dat ‘overlast aanvaardbaar is gezien het economisch belang’.  En ook: ‘Het gaat om één vliegtuig in de drie uur, waar praten we over?’


«   »