Blekkenhorst met lichte vertraging geïnstalleerd als CDA-statenlid Overijssel

DEN HAM - Er mankeerde weinig aan of het nieuwbakken CDA-statenlid Blekkenhorst uit Den Ham zou niet als zodanig geïnstalleerd zijn. Bij de plechtige ceremonie in het provinciehuis te Zwolle werd hij namelijk over het hoofd gezien door de commissaris des konings Heidema.

De commissaris kreeg een seintje dat hij Blekkenhorst vergat en herstelde zich snel, waarop de Hammenaar alsnog de eed aflegde. Gevraagd naar zijn trouw aan de Grondwet en alle daarmee samenhangende zaken, antwoordde de horeca-ondernemer: 'Zo waarlijk helpe mij God Almachtig.'

Uiteindelijk kwam het dus goed met de CDA-man uit Den Ham. Hij had er, getuige ook de foto die hij rondstuurde, meteen zin in toen hij zijn plek had ingenomen.

Blekkenhorst is één van de twee Twenterandse leden van Provinciale Staten van Overijssel en met voorkeurstemmen gekozen. De tweede Twenterander in de provinciale politieke arena is het Vroomshoopse Statenlid Veltmeijer, fractievoorzitter van de PVV. Ook hij verkoos bij de installatieplechtigheid de eed boven de belofte.


«   »