Bewoners denken mee met de invulling van schoolgebouw in Prinsenkamp

VROOMSHOOP - De gemeente Twenterand wil de buurt betrekken bij de herbestemming van het voormalige schoolgebouw van De Dobbelsteen aan de Prinsenkamp te Vroomshoop.

Er werd dinsdag een bijeenkomst voor omwonenden  gehouden. Het gebeurt steeds vaker dat gemeenten bij herbestemming van leegstaande gebouwen in samenspraak met de buurt en eventueel andere inwoners in gesprek gaat. Hergebruik is een mogelijkheid, maar ook herbestemming of afbraak voor bijvoorbeeld woningbouw.

Zo’n participatieproces  is helemaal van deze tijd. Het gebeurde ook met overbodig geworden schoolgebouwen in Almelo (De Heemde) en Wierden (De Touwladder) en dat vindt nu dus ook plaats  met De Dobbelsteen. Het gebouw komt vrij doordat de school is verhuisd naar de nieuwe Brede School in Vroomshoop.

Volgens wethouder Harmsen gaat het om een prima vorm van burgerbetrokkenheid. 'Er ligt nog helemaal geen plan op tafel, want we vragen eerst aan de omwonenden wat zij wel en niet zouden willen zien op die locatie. Met die informatie gaan wij aan de slag.'

De belangstellenden waren dinsdag vooral omwonenden van De Dobbelsteen, die persoonlijk waren uitgenodigd door de gemeente omdat ze dichtbij de voormalige school wonen. Gedurende de avond kwam er zo’n dertig mensen langs om hun inbreng te leveren.

De gemeente neemt de informatie mee bij de afwegingen voor het opstellen van randvoorwaarden voor de inrichting van het gebied.


«   »