Wethouder Paters verrast gezonde kantine Het Noordik met blender

VRIEZENVEEN -Ter ere van het behalen van het predicaat Gouden Schoolkantine bracht wethouder Paters gisteren een bezoek aan de vestiging Vriezenveen van de school Het Noordik. 

De wethouder verraste de betrokkenen met een blender om gezonde smoothies voor de leerlingen te maken. 'Als gemeente vinden we het belangrijk dat de schooljeugd een gezonde leefstijl heeft', aldus de wethouder. Wanneer een school haar leerlingen zo actief inspireert en motiveert als Het Noordik doet, dan is de prijs volgens Paters meer dan terecht. Met de blender wil de  gemeente Twenterand haar ‘waardering en trots’ tonen.

De Gezonde Schoolkantine is een landelijk project van het Voedingscentrum. Met uiteenlopende initiatieven speelde Het Noordik zich in om de kantine nog gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. De school vindt het belangrijk een schoolkantine te hebben, waar gezond eten gemakkelijk is en steeds gemakkelijker wordt. Omdat dit bijdraagt aan de gezondere ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen.

Op de foto van links naar rechts:  Hans Hospers, Rinette Brunsman en wethouder Mark Paters


«   »