Leerlingen van De Sleutel planten veertien lindebomen in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Leerlingen van speciale school voor basisonderwijs De Sleutel uit Vroomshoop hebben vandaag, vanwege nationale boomfeestdag, veertien lindebomen gepoot aan de Stobbelaan.

Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Harmsen. Ook plaatste directeur Swartjes een paaltje met daarop de vermelding van de boomfeestdag en de schoolnaam.

Bij het planten van de bomen werden de leerlingen geholpen door medewerkers van buitendienst der gemeente Twenterand. Ter afsluiting was er wat lekkers en een presentje.

Harmsen liet weten dat kinderen het altijd geweldig vinden om lekker buiten bezig te zijn. 'Daarnaast proberen we ze ook iets mee te geven over natuur. Bijvoorbeeld dat lindebomen goed zijn voor de bijen en de lucht zuiveren die we inademen. Het is een leuke dag om samen met de kinderen te beleven”.

De veertien geplante lindes maken deel uit van het Groenplan van de Centrumvisie Vroomshoop. Met deze bomen is het Groenplan bijna voltooid. Alleen bij het Oranjeplein zijn nog enkele groenvakken die wachten op inrichting


«   »