CDA ongerust over breuken in asbestwaterleidingen, wethouder Koster niet

VROOMSHOOP–In reactie op vragen van het CDA-raadslid Kerkdijk liet GBT-wethouder Koster vanavond weten er niks voor te voelen om met het drinkwaterbedrijf Vitens in contact te treden over asbestcement houdende  waterleidingen in de gemeente Twenterand, inzonderheid Vroomshoop.

Koster stelde in een kort debat tijdens de raadsvergadering dat er volgens de experts geen enkel gevaar bestaat, ook al vinden bewoners van huizen waar leidingbreuken zijn, dat vaak moeilijk te geloven. ‘En ik kan ze dat geloof niet geven’, aldus Koster.

De wethouder zei af te gaan op wat Vitens hem vertelt. Ook hield hij Kerkdijk voor dat het drinkwaterbedrijf veel investeert in de leidingen en zelf de keuze maakt waar dat gebeurt en wanneer.

Kerkdijk riposteerde dat dit niet wegwast dat bewoners ongerust zijn als ze breuken in de leidingen ontwaren, wat onder meer aan de Eerste Blokweg en de Schoolstraat in Vroomshoop het geval zou zijn. Koster hield staande geen reden te hebben aan Vitens te twijfelen.

In een persbericht van het CDA, na het debat verstrekt,  laat de partij weten dat de gemeente de zorgen serieus zou moeten nemen:  ‘Als bekend, is asbest schadelijk voor de gezondheid. Het CDA maakt zich dan ook zorgen over de asbestleidingen in Twenterand en de gezondheid van de inwoners.’


«   »