Slingerland en Westert gaan politiek lunchwandelen in Vriezenveen

VRIEZENVEEN – De  Statenleden Slingerland van GroenLinks en Westert van de ChristenUnie komen dinsdag lunchwandelen in Vriezenveen.

Ze komen aan per trein en zullen zich op het station in Vriezenveen laten bijpraten over de mogelijkheid van elektrificatie en verduurzaming plus – in het verlengde daarvan – een intercityverbinding tussen Groningen en  Twente, ook wel de Nedersaksenlijn genoemd.

Tijdens de reis van Mariënberg naar Vriezenveen zijn ook leden van de reizigersvereniging ALMA aan boord om hun ideeën te delen met de provinciale politici.

Na aankomst in Vriezenveen lunchwandelen Slingerland en Westert van het NS-station via het Westeinde naar het gerevitaliseerde bedrijventerrein Weitzelpoort,  om zich te laten bijpraten over onder meer een multifunctionele benutting van bedrijventerreinen.

De gemeente Twenterand wil onder aanvoering van wethouder Van Abbema van de ChristenUnie bevorderen dat bedrijventerreinen ook in de avonduren en weekenden een functie hebben, bijvoorbeeld om te wandelen, te sporten en te verblijven. Revitalisering van bedrijventerreinen en kantoorlocaties biedt ook vanuit het perspectief  van ruimtelijke inrichting kansen, menen Slingerland en Westert. ‘Goed om daarover met de wethouder in gesprek te gaan.’