Bijleveld opent door CDA omarmd project Wereldmeiden Overijssel

TWENTE(RAND) – Het startsein voor het Overijsselse project ‘Wereldmeiden’ is vandaag gegeven door minister Bijleveld van Defensie. Het gaat om een maatschappelijke diensttijd-project, waarvoor het Vrouwennetwerk Carree het initiatief nam.

Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling in Nederland zijn te helpen een sociaal netwerk op te bouwen. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere meiden die al langer in Nederland zijn en meiden bij sportclubs.

Het project is in door het CDA omarmd. Het zittende en hoog genoteerde CDA-statenlid Faal uit Rijssen wil linken leggen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en het onderwijs.  

Met de maatschappelijke diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. De diensttijd is breed toegankelijk voor alle jongeren. Het doel is om de maatschappelijke diensttijd zo vorm te geven dat het ook jongeren aantrekt die nu nog niet maatschappelijk actief zijn en/of jongeren stimuleert om dat nog meer te doen..

In een groep van vijftien meiden gaan nieuwkomers tien weken lang verschillende sporten uitproberen. De groep bestaat uit vijf meiden die zelf als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en inmiddels hun draai redelijk gevonden hebben, vijf sportieve Nederlandse meiden en vijf meiden die nog maar net in Nederland wonen en nog moeten wennen in Nederland.


«   »