CDA en SGP zijn tegen GBT-wethouder die ondernemertje gaat spelen

VRIEZENVEEN/DEN HAM - Het college van burgemeester en wethouders kan het beter aan bouwbedrijven overlaten voor ondernemer te spelen. Dat wierpen de raadsfracties van CDA, SGP en PVV verantwoordelijk wethouder Koster vanavond voor de voeten in een debat over versnelling van de woningbouw op de locaties Smithoek in Den Ham en Mozaïek in Vriezenveen.

Koster verdedigde het voornemen om als gemeente de bouw te ontwikkelen én te exploiteren omdat er vraag is die vaart nodig maakt.

Het college vraagt de raad hiervoor kredieten van 115.000 en 260.000 euro. Eerder werd na een paar miskleunen in het gemeentelijke grondbedrijf besloten dat de lokale overheid zich niet meer aan dit soort escapades zou wagen.

Koster stelt nu dat de vraag naar huizen op beide plekken groot is, dat daarom tempo moet worden gemaakt en dat er daarom zelf initiatief dient te worden genomen.

Daar bleken vanavond met name CDA, SGP en PVV anders over te denken. Naar de mening van het raadslid Kerkdijk van het CDA vraagt het college van de gemeenteraad 'een blanco cheque' en zou het beter zijn ontwikkeling en exploitatie in handen van ontwikkelaars/bouwers te leggen. Zijn collega Jonker van de SGP toonde zich nog stelliger toen hij zei 'dat marktpartijen het beter kunnen'. Hierbij sloot het PVV-raadslid Veltmeijer zich aan; ook hij bepleitte duidelijkheid over de exploitatie


«   »