PVV wil een studie naar haalbaarheid vrachtluchtvaart van en op Twente

VROOMSHOOP/ENSCHEDE – Er zou op de Luchthaven Twente in Enschede de mogelijkheid moeten komen voor vrachtluchtvaart. De statenfractie van de PVV wil uitgezocht hebben of substantiële luchtvrachtvervoer op en van Twente Airport mogelijk is.

Volgens provinciaal leidsman Veltmeijer, woonachtig in Vroomshoop en ook het enige PVV-raadslid in Twenterand, zal zijn partij 27 februari in de Staten van Overijssel indien nodig een motie indienen om een onderzoek te laten verrichten.

Het gaat over een snel onderzoek naar de haalbaarheid van het landen en opstijgen van vrachtvliegtuigen. Gezien de nationale discussie over de luchtvaart hier te lande, onder meer Schiphol-Lelystad, moet er volgens Veltmeijer snel hom of kuit komen. Er zijn alternatieven nodig voor het overbelaste Schiphol. Twente Airport kan naar het oordeel de PVV wat betreft de luchtvracht de reddende engel zijn en daarnaast een multiplier voor de logistieke bedrijfstak in het stedelijk gebied van Twente. In de gemeenteraad van Enschede heeft de van de PVV afgescheiden eenmansfractie Versteeg over de mogelijkheden van vrachtluchtvaart ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


«   »