Expositie en boek geven beeld van veranderingen in Vroomhoop

VROOMSHOOP - Op initiatief van de Stichting Levend Vroomshoop vindt in het grand café van Het Punt de expositie ‘Het hart van Vroomshoop klopt’ plaats. De tentoonstelling geeft een beeld van de veranderingen in het kanaaldorp gedurende de voorbije decennia. Bij de opening is een fotoboek over de recente historie van het dorp gepresenteerd.

Het centrum van Vroomshoop ontwikkelde zich volgens secretaris Dragt van de bijna tienjarige stichting tot een winkelgebied van regionale betekenis, waarbij hij refereert aan het activiteitencentrum Het Punt, het zorg- en gezondheidscentrum Oranjeplein, een politiepost, de recent geopende brede school Kadans en gevarieerde woningbouw.

Het bij de opening gepresenteerde boek ‘Veranderend Vroomshoop’ van de stichting toont hiervan de beelden. In 150 pagina’s worden foto‘s van vroeger vergeleken met foto’s van heden, geschoten door fotograaf Erwin Heuver genomen vanaf exact dezelfde positie.

Aan burgemeester Van der Kolk was de eer het eerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen en de expositie te openen. Ze zei dat het belangrijk is de historie van Vroomshoop vast te leggen, voor nu, maar ook voor volgende generaties. ´En daarom is het goed´, stelde ze, ´dat Levend Vroomshoop ook de schooljeugd ontvangt op deze expositie. Het is van groot belang dat het verhaal van de wederopbouwtijd van Vroomshoop wordt doorverteld.´

De opening van de tentoonstelling, omlijst door muziek van de Harmonie Vroomshoop, vond op traditionele wijze plaats, namelijk door het doorknippen van een lint door de burgemeester, geassisteerd door wethouder Koster die onder andere cultuur in zijn portefeuille heeft.

Bij de opening werden ook de prijswinnaars van de door Levend Vroomshoop georganiseerde fotowedstrijd bekendgemaakt. Dat waren Arie Bos, Betsie Bosch en Loes Lievers.

Het boek ‘Veranderend Vroomshoop’ is te koop op de tentoonstelling, tot en met vrijdag 15 februari van 10-12, 14-16 en 19-21 uur in het grand café van Het Punt. Daarnaast is het boek verkrijgbaar bij Klaas Dragt en bij de Bruna in Vroomshoop.


«   »