Gemeentebestuur stort 20.000 euro voor Tot de Nek in de Drek-evenement

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand honoreert het succes van het evenement 'Tot de Nek in de Drek' met een financiële bijdrage van 20.000 euro. Het evenement zet de gemeente Twenterand, inzonderheid het dorp Vriezenveen, volgens wethouder Harmsen, die onlangs bij het vrijwilligersfeest was, 'regionaal en landelijk positief op de kaart'.

Op zijn beurt reikte de organiserende Stichting Sportpromotie de wethouder, die zelf liever een zwaar parcours per rallyauto bedwingt, een paraplu aan. Hij kan die als het drek-weer is, dus eigenlijk prima omstandigheden, langs het parcours opsteken.

Ter onderstreping van het succes kan worden aangevoerd dat de editie van 6 juli nu al stijf uitverkocht is. Er hebben zich volgens de Stichting Sportpromotie in een tijdbestek van veertien uur zevenduizend deelnemers ingeschreven. Er  wacht hen een parcours met 110 hindernissen, waaronder - naast bekende obstakels - nieuwe uitdagingen.

Het spectaculaire ‘Tot de Nek in de Drek’ is met zes nominaties (waaronder Beste Mudrun van Nederland) goed vertegenwoordigd bij de landelijke verkiezingen voor Obstakels.com- award-verkiezingen die komend weekend in Zaltbommel plaatsgrijpen. Het bestuur van de Stichting Sportpromotie zegt al 'enorm vereerd' te zijn dat het evenement is genomineerd, maar hoopt toch ook minstens één award mee te kunnen nemen naar Vriezenveen.


«   »