Veltmeijer (PVV) gaat debat aan met Asscher (PvdA)

DIEPENHEIM/VROOMSHOOP - Het kan een aardig debat opleveren als het raadslid Veltmeijer van de PVV, in zijn functie als provinciaal PVV-voorman, zondag 17 februari in debat gaat met landelijk kopman Asscher van de PvdA.

De confrontatie vindt plaats tijdens 'Politiek in de Pol' in het gelijknamige cultureel centrum De Pol in het stedeke Diepenheim, zeg maar Het Punt te Vroomshoop, zij het zonder sporthal, maar wel met theaterzaal, bibliotheek én café.

Veltmeijer is PVV-lijsttrekker bij de verkiezingen medio maart voor een nieuwe samenstelling van de Provinciale Staten van Overijssel. Op hun beurt kiezen de provinciale politici vervolgens de Eerste Kamer die van belang zijn voor het al dan niet behouden van de meerderheid van de regering in de Senaat; momenteel heeft het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de kleinst mogelijke meerderheid in de Eerste Kamer.

Voor de PVV in Overijssel zijn de statenverkiezingen van belang vanwege haar streven minimaal de tweede partij van Overijssel te worden. Nu heeft de PVV vijf zetels, zes minder dan het CDA, maar slechts één minder dan de VVD en even veel als D66, SP én van PvdA.


«   »