Brede School Kadans voor velen een kans in Vroomshoop

VROOMSHOOP - De nieuwe brede school Kadans zal volgende week vrijdag worden geopend door wethouder Paters van Onderwijs die dan ook het gerestaureerde Sgraffito kunstwerk onthult.

In het nieuwe gebouw hebben SBO de Sleutel, CBS ’t Groeipunt, Kindercentrum de Klimboom en het bestuur van PCBO Vroomshoop hun intrek genomen. Kadans staat voor beweging, vooruitgang, sportiviteit, verbondenheid en saamhorigheid, midden in het kloppende hart van Vroomshoop.

Na de officiële opening is er ’s avonds open huis voor iedereen die een kijkje wil nemen. Aansluitend houden de scholen samen met Levend Vroomshoop een speciale projectweek. Van maandag 11 februari tot en met vrijdag 15 februari staat de wederopbouwperiode van het kanaaldorp centraal. Dit in relatie tot het Sgraffito kunstwerk, dat een icoon uit die periode heet te zijn.

In de brede school zijn verschillende faciliteiten voor kinderen in één gebouw ondergebracht, wat de samenwerking stimuleert.

De gebruikers geven aan samen zoeken naar vernieuwende en creatieve verbindingen op het gebied van zorg en onderwijs met behulp van de nieuwe combinatiefunctionaris brede school Vroomshoop.

De brede school maakt deel uit van de centrumvisie voor Vroomshoop. Het nieuwe gebouw staat op een centrale locatie in het dorp, naast het activiteitencentrum Het Punt en op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. Met deze vierde brede school in de gemeente Twenterand heeft elke grote kern (Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk) een brede school. 


«   »