GBT streept Vitaal Sportpark Het Midden Vriezenveen weg

VRIEZENVEEN – Een nieuw zwembad met twee sporthallen op sportpark Het Midden in Vriezenveen is, zo bleek dinsdagavond, voor de raadsfractie van GBT, onbespreekbaar. De verbazing was groot, zeker bij de oppositie.

GBT heeft met twaalf zetels een absolute meerderheid in de gemeenteraad. Volgens woordvoerder Stolte van de partij mag er rustig een onderzoek naar worden ingesteld, maar voegde daaraan toe dat 'Vitaal Sportpark Het Midden' (met een nieuw zwembad De Stamper en twee sporthallen) het in elk geval niet wordt, want te duur.

                                                                                                                                                                                                                                                                                Frank Stolte

De 'eigen' wethouder Paters (tot voor kort dé man van 'Vitaal Sportpark') zat er stoïcijns bij en coalitiepartner ChristenUnie reageerde nauwelijks. Deze partij was de afgelopen jaren dé pleitbezorger van een nieuw zwembad in Vriezenveen. Dat zou (ver)nieuwbouw van De Stamper zijn.

Stolte werd met name door fractievoorzitter Kuilder van de oppositiepartij CDA aan de tand gevoeld. Hij wees Stolte op het coalitieakkoord waarin  GBT én ChristenUnie het plan 'Vitaal Sportpark' hadden opgenomen en op de inbreng van sportclubs die er enthousiast over zijn.

Stolte zei dat GBT vasthoudt aan een nieuw zwembad, maar noemde in dat verband langs zijn neus weg ook De Zandstuve in Vroomshoop en De Groene Jager te Den Ham. Wat niet wil zeggen dat (ver)nieuwbouw in Vriezenveen uit beeld is. Stolte hamerde er alleen op dat hij van het college 'varianten' wenst te zien. Zonder de variant van een nieuw zwembad De Stamper met twee sporthallen erbij,  want dat is voor zijn partij uitgesloten.

 


«   »