Concessie college, dubbele jongereninloop Vriezenveen blijft

VRIEZENVEEN - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Twenterand laat de eis vallen dat er in Vriezenveen één inloop moet komen in plaats van de twee die er nu zijn.

Daarmee legt het college een eis van de gemeenteraad naar zich neer. Wel wil het college vasthouden aan het steven naar meer afstemming tussen de dorpen der gemeente waar jongerenwerk plaatsvindt. Hiertoe stelt het college de gemeenteraad voor een onafhankelijk procesbegeleider aan te stellen. De gemeenteraad komt er dinsdag in een debatronde over te spreken, op verzoek van het raadslid Reusken van PvdA-GroenLinks.

Binnen het college is wethouder Paters van GBT verantwoordelijk voor de door de gemeenteraad vastgestelde notitie over de herpositionering van het jongerenwerk in de vier dorpen Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar.

De opdracht was duidelijk: het realiseren van integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand waarin alle uitvoerders werken als één team en vanuit één visie met in elke kern één jongereninloop.

Dat zou moeten leiden tot kwaliteitsverhoging van het jongerenwerk en het verminderen van kwetsbaarheid, maar het college vraagt nu meer tijd en een onafhankelijk procesbegeleider.


«   »