VVD wil in gemeenteraad ‘een meer liberaal geluid’ laten horen

VRIEZENVEEN – De raadsfractie van de VVD in Twenterand wil dit jaar een’ meer liberaal geluid’ laten horen dan tot nu toe sinds de verkiezingen van vorig jaar maart. Dat heeft het enige liberale raadslid Kobes als goed voornemen.

Kobes erkent de kritiek dat hij te weinig hoorbaar en zichtbaar is geweest sinds zijn verkiezing in de gemeenteraad. Hij was in de vorige raadsperiode eerste opvolger van het toenmalige raadslid Walraven en zegt dat hij ‘op een of andere manier iets niet goed heeft gedaan’ om eraan toe te voegen: ‘Ik kom ook net kijken.’

Hij is wel trots dat op initiatief van de VVD er bij het scheiden van het jaar een proef met de koopzondag plaatsvond. Hij geeft aan dit jaar ‘een paar puntjes’ binnen te willen halen en rept over ‘specifieke dingen, een meer liberaal geluid’.

De absolute meerderheid in de raadszaal van GBT is volgens Kobes wel een ‘levensgroot verschil’ in vergelijking met de vorige raadsperiode. Volgens hem staat de VVD in de gemeenteraad nu dicht bij de PVV en ook de SGP.