Veltmeijer voorspelt minimaal zes zetels in Staten van Overijssel

VROOMSHOOP – Ondanks de aangekondigde deelname van Forum voor Democratie verwacht fractievoorzitter en lijsttrekker Veltmeijer van de PVV bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten tenminste één zetel te winnen. Dat heeft hij laten weten in het programma ‘Politieke Stem op Delta FM’.

De partij heeft nu vijf zetels in de statenzaal en de in Vroomshoop woonachtige Veltmeijer gaat er dus van uit dat het er in maart minimaal zes worden.

Veltmeijer is ook raadslid in Twenterand, waar de PVV één zetel heeft. Als hij ooit naar Den Haag vertrekt, net als twee jaar geleden zijn Overijsselse leermeesters Mulder en Van Aalst, dan zal de nummer drie van de lijst, de jonge kandidaat Arends, hem in de raadszaal van Twenterand opvolgen. 

De belangrijkste oorzaak van de breuk in de raadsfracties van de PVV te Almelo en Enschede, waar de volksvertegenwoordigers Pol respectievelijk Versteeg zich al binnen het eerste jaar afscheidden om voor zichzelf te beginnen, is volgens de Overijsselse roerganger dat ze zich ‘niet leerbaar’ genoeg opstelden, ‘Politiek bedrijven is een vak’, aldus Veltmeijer.


«   »