Het gaat goed met Twenterand, college wil kritisch burgerschap

VROOMSHOOP – Net als met de rest van het land gaat het ook met de gemeente Twenterand economisch goed, met aantrekkende werkgelegenheid en een tekort aan arbeidskrachten in diverse sectoren, maar dat betekent niet dat het met iederéén goed gaat. Dat zei burgemeester Van der Kolk vanavond in haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie die bij Het Punt in Vroomshoop werd gehouden.

De gemeente Twenterand wil er voor elke inwoner zijn. Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Of je nu jong, oud bent, valide of minder-valide, betaald werkt of je inzet als vrijwilliger, hoogopgeleid of laaggeletterd bent.’

De burgemeester refereerde aan de na de verkiezingenstevig gewijzigde politieke verhoudingen, met een absolute meerderheid voor GBT, dat drie wethouders levert aan een college waarin de ChristenUnie haar wethouder behield. Van der Kolk memoreerde dat politiek in Twenterand leeft, getuige ook het feit dat de opkomst voor bij de verkiezingen voor en nieuwe raad zeven procent boven het landelijke gemiddelde lag.

De missie van het gemeentebestuur omschreef ze als volgt: ‘De gemeente Twenterand wil u het gevoel en vertrouwen geven dat de politiek van en voor u is. De lokale politiek wil u graag bij de besluitvorming betrekken. Iedereen, inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en iedereen die verbonden is aan de Twenterandse samenleving, kan en mag hierin meedenken en meedoen. Dat mag best kritisch zijn, maar wel met respect voor elkaar. Door elkaar aan te vullen hebben we elkaar veel te bieden.’

In haar rol als burgemeester, vooralsnog waarnemend, legt ze prioriteit bij het bestrijden van drugs- en drankoverlast en het ontwikkelen van beleid om het (verslavende) gebruik ervan onder jongeren te ontmoedigen.


«   »