PVV wil handhaven in plaats van discussiëren over vuurwerk

TWENTERAND - Het raadslid Veltmeijer van de PVV in Twenterand meent dat een discussie over het instellen van vuurwerkzones en vuurwerkvrije gebieden het gevolg is van het gebrek aan handhaving van de wet- en regelgeving op het te vroeg afsteken van vuurwerk en te weinig opsporen en in beslag nemen van illegaal vuurwerk.

De makkelijkste oplossing is dan volgens Veltmeijer het verbieden van 'deze Nederlandse traditie' of speciale plekken aan te wijzen voor het afsteken van vuurwerk. Het raadslid van de PVV: 'Wanneer de kans op boetes voor het te vroeg afsteken hoog zou zijn, hadden we een heel andere discussie gehad. Of zelfs geen discussie.’

Ook in Twenterand werd volgens Veltmeijer al dagen voor de jaarwisseling geknald, terwijl dit pas op Oudejaarsdag van 18.00 uur tot en Nieuwjaarsdag 02.00 uur mag. Het raadslid  wil van het college van burgemeester en wethouders onder meer weten hoeveel boetes en straffen afgelopen week in Twenterand zijn opgelegd, hoeveel illegaal vuurwerk er in beslag is genomen en hoeveel politie-inzet er is geweest.


«   »