Veltmeijer wil wel een kerncentrale bij hem om de hoek in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Met dertien kerncentrales kan Nederland geheel in zijn eigen energiebehoefte voorzien, poneerde het PVV-raadslid Veltmeijer in de kersteditie van 'Politieke Stem op Delta FM'. Dat het hem ernst is, onderstreepte hij door te zeggen dat er bij hem in Vroomshoop wel één 'om de hoek' mag komen te staan.

Zijn tafelgenoten aan de debattafel waren het niet met hem eens. Weliswaar zei wethouder Harmsen van GBT dat het bouwen van kerncentrales de moeite waard is, maar dat Twenterand er zich niet voor leent. Volgens hem zou het in de buurt van Kampen heel goed kunnen.

Het raadslid Jonker van de SGP was in het trio-gesprek de enige die zich tegen kernenergie keerde, vanwege de gevaren, met name van de opslag van het afval. Jonker ziet meer in de plaatsing van windmolens, waarbij hij geen bezwaar heeft tegen een hoogte van 130 meter. Er ligt zoals bekend een plan voor twee van die joekels in Vroomshoop.

Veltmeijer van de PVV is fanatiek tegen windenergie en stelde in het debat zich verre te houden van deze 'religie'. Zoals bekend heeft GBT evenmin fiducie in de plaatsing van windmolens, tenzij het exemplaren zijn van ten hoogste 25 meter, bijvoorbeeld op een agrarisch erf.

Harmsen zegt dat hij als wethouder van GBT afwacht wat de gemeenteraad beslist en dat hij zich bij elke beslissing neerlegt. Hij weet natuurlijk dat zijn partij tegen wolkenkrabbers met wieken is en  bovendien in de raadszaal de absolute meerderheid heeft.


«   »