Burgemeester Van der Kolk in belang Twenterand bereid te blijven

VRIEZENVEEN - Alleen de raadsfractie van GBT heeft reserves bij het aanblijven van burgemeester Van der Kolk, die sedert het vertrek van burgemeester Visser de honneurs waarneemt.

 Van der Kolk zelf laat niets los over haar ambities, behalve dan dat ze alles wil doen in het belang van de gemeente Twenterand, woorden die ruimte laten om te blijven. Gezien haar leeftijd, 66, kan dat precies één raadstermijn van vier jaar, met een uitloop tot zes jaar.

Naar het oordeel van de meeste fracties doet Van der Kolk het prima, en steeds beter. Alleen bij GBT heerst bij monde van fractieleider Elzinga uitgesproken scepsis en deze lokale partij heeft sinds maart met twaalf van de 23 zetels de absolute meerderheid in de gemeenteraad.

Van der Kolk hoorde de opinies dit weekend tijdens een politiek debat aan de vooravond van het kerstreces eerst stilzwijgend aan en zei vervolgens dat ze er 'niks voor voelt om te speculeren'.  Ze benadrukte dat te willen wat in het belang der gemeente is en noemde haar werk ‘mooi’.


«   »