Veltmeijer staat alleen met pleidooi harde aanpak jongeren bij Het Punt

VROOMSHOOP - Een motie van de PVV om hard in te grijpen bij ongeregeldheden en overlast door jongeren bij Het Punt in Vroomshoop kreeg vanavond geen enkele steun in de gemeenteraad van Twenterand.

In overleg met de gemeente voert de politie nu controles uit en spreekt ze met jongeren en ouders. Bovendien zijn er plannen voor een bijeenkomst waarvoor alle betrokkenen worden uitgenodigd, onder wie ook omwonenden, deskundigen, et cetera

Het raadslid Veltmeijer van de PVV kreeg geen enkel ander raadslid mee in zijn oproep hard op te treden, met stevige repressie om de overlast gevende jongeren op te pakken en als het nodig wordt geacht vast te zetten in het cellencomplex te Borne.

Volgens fractievoorzitter Elzinga van GBT, dat een meerderheid in de raadszaal heeft, lost de stevige taal van Veltmeijer niets op en is het stoere praat voor de bühne. 'U maakt het veel groter dan het is.' Daar sloten alle partijen zich bij aan.

De motie om het college van burgemeester en wethouders op te dragen begin volgend jaar met een 'plan van aanpak' te komen kreeg één stem, die van Veltmeijer, die daarvoor Elzinga had toegevoegd dat GBT na de grote verkiezingsoverwinning en de benoeming van drie wethouders is verworden tot 'de partij van het bagatelliseren'. 


«   »