Kobes wil niet voor de show naar de interruptiemicrofoon

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN - Willens en wetens heeft de VVD als initiatiefnemer van de proef met een koopzondag zich weinig in het politieke debat laten horen.

Dat zei fractievoorzitter (enig raadslid) van de VVD in het televisieprogramma 'Politieke stem op Delta FM', gepresenteerd door de gewezen fractiechef Walraven van de liberalen in Twenterand. Walraven stond in zijn tijd geregeld bij de interruptiemicrofoon. Kobes wil dat alleen doen waar nodig of zinvol

'Het gaat mij om het resultaat en dat is binnen', aldus Kobes in reactie op vragen over zijn onzichtbaarheid in het koopzondagdebat. 'Het ging precies zoals we het gewenst hadden en zelfs nog beter', stelde Kobes vast. Volgens hem weten de inwoners echt wel dat de VVD het initiatief nam voor de proef om 23 december een koopzondag mogelijk te maken, met name in Vroomshoop, waar ondernemers erop aandrongen.

De voorman van de VVD zei in debatten sowieso niet voor elk wissewasje het woord te willen nemen. 'Het wordt vaak al laat genoeg in de raadszaal', aldus Kobes, soms tot in de nacht. 'Dan liggen de mensen al op één oor.


«   »