Oud en nieuw van het CDA: Blekkenhorst en Bos in startblokken

VRIEZENVEEN - Vol trots presenteert het CDA in Twenterand twee kandidaten voor twee gremia. Om te beginnen Jerry Blekkenhorst uit Den Ham die van de provinciale politiek zijn zaak wil maken. Hij staat met een zesde plek op de CDA-lijst voor de verkiezingen. Dat lijkt verkiesbaar.

Hetzelfde geldt voor de derde plek die Couzijn Bos uit Vriezenveen inneemt op de CDA-lijst voor de waterschapsverkiezingen. Bos was de man die gemeenteraadsfractie leidde, maar een zware nederlaag, in 2010, een stapje opzij deed en ruim vijf jaar gelden de lokale politieke arena helemaal verliet wegens gezin en studie.

De kandidatuur van Bos voor het bestuur van het waterschap Vechtstromen past in de Twentse CDA-traditie oude mastodonten af te vaardigen naar het waterschap, onder wie de ex-wethouders Broeze van Wierden en Stegeman van Rijssen-Holten.

Jerry en Couzijn, ook al liefkozend Blekkie en Bossie genoemd, worden op de foto geflankeerd door provinciaal voorman Eddy van Hijum en Europees boegbeeld Annie Schreijer.


«   »