CDA en ChristenUnie botsen bij 'proef' koopzondag in Vroomshoop

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN - Er komt een proef komt met een koopzondag in de gemeente Twenterand, op 23 december in Vroomshoop en waar gewenst ook in andere kernen. Alleen het CDA en SGP waren tegen.

 Opmerkelijk in het raadsdebat was de harde toon tussen de gewezen coalitiepartners CDA en ChristenUnie, waarbij CDA-woordvoerder Kerkdijk zich duchtig roerde en de politieke betrouwbaarheid van zijn confrater Smelt van de ChristenUnie openlijk in twijfel trok.

Het formele besluit om 23 december een koopzondag toe te staan wordt morgenavond genomen. De ondernemersvereniging wil er een succes van maken en houdt tal van ondersteunende activiteiten voor jong en oud in het dorpshart, waarbij wethouder Harmsen nogmaals benadrukte dat de winkels in alle kernen dan open mogen zijn, vanwege het wettelijke gelijkheidsbeginsel.

De gemeenteraad zal behalve het toestaan van de koopzondag op de zaterdag voor Kerst ook de winkeltijdenverordening aanpassen, waarin moet worden geregeld hoeveel er kunnen komen, op welke dagen en hoe ze zullen worden geëvalueerd. De ondernemersvereniging Vroomshoop gaat volgens zegsman Jongeneel voor maximaal zes keer een koopzondag, die hij een gezellig dagje uit voor het hele gezin' noemde.

 


«   »