Zonnepark zal weldra verrijzen

VRIEZENVEEN - De bouw van Zonnepark Oosterweilanden bezijden de N36 gaat beginnen, want de contracten met bouwer IZEN, een grote Belgische installateur van zonnepanelen, zijn getekend. Het hekwerk rondom het zonnepark wordt aangelegd door het subregionale werkbedrijf Soweco.

Het was een uitdrukkelijke wens van de gemeente Twenterand om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij dit project. Met de inzet van Soweco gaat dit daadwerkelijk gebeuren. IZEN is op basis van kwaliteit, organisatie en prijs de beste gebleken. Naar verwachting gaan de werkzaamheden medio december van start.

Wethouder van Abbema feliciteert leidsman Verbunt

van de IZEN Group met de opdracht

Uniek aan Zonnepark Oosterweilanden is dat de gemeente Twenterand de enige aandeelhouder is. Na de bouw blijft de gemeente aandeelhouder van het zonnepark. De opbrengsten van Zonnepark Oosterweilanden BV komen in een duurzaamheidsfonds voor de verdere verduurzaming in de gemeente. Hiermee wordt een traditioneel concept als de publieke nutsvoorziening in een modern jasje gestoken.

Er komen ruim 40.000 zonnepanelen. Dit betekent een totaalvermogen van circa 12MW, met een jaarlijkse energieproductie van ongeveer 11MWh. Naar verwachting zal het zonnepark volgend jaar juni officieel worden geopend.


«   »