De belangrijkste raadsvergadering van het jaar.

VRIEZENVEEN - Of nu de raadsvergadering over de kadernota of de begrotingsvergadering de belangrijkste vergadering van een jaar is, daarover kan men verschillend denken. Feit is dat er in 2018 door de verkiezingen en het aantreden van een nieuw college geen kadernota is behandeld en dat dus de begrotingsvergadering van 13 november de belangrijkste vergadering van het jaar gaat worden.

Het college moet een begroting verdedigen die opvalt door o.a. een historisch hoge aanpassing van de OZB opbrengst. Daarnaast komt men binnen het sociaal domein miljoenen euro's  te kort en zelfs een extra bijdrage van het Rijk van 3.3. miljoen euro is volgens wethouder financiën Roel Koster geen reden om de begroting voor het jaar 2019 alsnog aan te passen.

Delta TV doet op 13 november 2018 rechtstreeks verslag van deze begrotingsvergadering, die niet zoals gebruikelijk om 19.30 begint, maar al om 15.30 uur en de uitzending begint om 15.20 uur. Er is een extra punt aan de agenda toegevoegd en de vergadering zal beginnen met een debat over de extra verstrekking van 100.000 euro om een dreigend faillissement van het Activiteitencentrum in Vroomshoop te voorkomen.


«   »