Pitchen om stemmen te trekken

Vroomshoop- Jerry Blekkenhorst namens het CDA, Douwe Bouma namens Groen Links en Erik Veltmeijer namens de PVV zijn alle drie woonachtig in Twenterand en hebben zich ook alle drie officieel kandidaat gesteld voor de provinciale Statenverkiezingen van maart 2019.

Op dit moment zijn Anneke Beukers en Erik Veltmeijer de huidige twee Statenleden die woonachtig zijn in Twenterand. Erik Veltmeijer stelt zich opnieuw kandidaat maar  Anneke Beukers wil mogelijk als senator naar Den Haag en is dan niet meer beschikbaar voor de Staten. Overigens wil Erik Veltmeijer uiteindelijk ook naar Den Haag, niet als senator, maar als Kamerlid.

Jerry Blekkenhorst en Douwe Bouma, zijn relatief nieuw in de politiek en of zij een kans maken gekozen te worden is waarschijnlijk afhankelijk van het aantal voorkeurstemmen dat er op deze kandidaten wordt uitgebracht.

In het programma Politieke stem op Delta FM van 7 maart 2019 krijgen alle kandidaten woonachtig in Twenterand de kans zich te presenteren en de kijkers en luisteraars in een korte pitch  te vertellen waarom er juist op hen moet worden gestemd. Op dit moment ziet het er dus naar uit dat er drie kandidaten gaan pitchen, maar daar kunnen er natuurlijk best nog wat bijkomen.


«   »