Partir c'est mourir un peu

TWENTERAND - Na een mooi, maar best verrassend afscheid als presentator van het praatprogramma Politieke stem op Delta FM, stopt Chris Walraven ook met de redactie van deze nieuwssite en de uitzendingen via Delta TV van de raadsvergaderingen. Ook dit gebeurt eerder dan verwacht, maar zoals hij zelf al eerder aangaf soms lopen zaken nu eenmaal zo. 

Walraven: 'Nu ik niet langer zo dicht op de lokale politiek zit, krijg ik ook niet meer de informatie uit de eerste hand en dat was voor mij juist de reden om er ook over te schrijven. Dat mijn mening, met name verwoord in de PLUS + berichten', niet altijd door iedereen op prijs werd gesteld, zie ik overigens als een groot compliment. Je kunt het namelijk nooit iedereen naar de zin maken en dat moet je zelfs ook niet willen. Leve de onafhankelijke journalistiek, jammer dat deze steeds vaker verdwijnt.'

Vanaf maart 2018 tot en met de bijzondere raadsvergadering van 2 juli 2020, waarin de naam van de beoogd nieuwe burgemeester bekend werd gemaakt, heeft Walraven samen met Henri Hobert verslag gedaan van de raadsuitzendingen via Delta TV. In deze uitzendingen werd live ingehaakt op de gebeurtenissen en door een eigen cameravoering kreeg men niet alleen de sprekers in beeld, maar ook de andere partijen die betrokken waren in een debat. Waardoor met name de lichaamstaal in beeld kon worden gebracht van de debaters en er duidelijk sprake was van een toegevoegde waarde ten opzichte van de als notulen bedoelde stream via de gemeentelijke website. Na afloop volgde steevast ook een gesprekje met één van de hoofdrolspelers van een vergadering. 

Deze nieuwssite ging in september 2018 online als ondersteuning voor de uitgave van de huis-aan-huiskrant De Twenterander met als eindredacteur Han Pape. Nadat bleek dat het gekozen businessmodel commercieel helaas niet haalbaar was en de uitgave van De Twenterander werd gestopt, besloot Walraven alleen door te gaan met deze site, maar ook daar komt nu dus vervroegd een eind aan. Hoewel dit laatste niet automatisch betekent dat hij nooit meer van zich zal laten horen.

Of en hoe er na de vakantieperiode invulling zal worden gegeven aan de raadsuitzendingen via de lokale omroep is overigens op dit moment nog niet bekend. Maar zeker is dat niemand onmisbaar is en dat het kerkhof vol ligt met mensen die dachten dat zij onmisbaar waren, maar de wereld draait, hoewel wat anders, gelukkig ook in deze coronatijd gewoon door.