IZEN en Soweco bouwen zonnepark Oosterweilanden

VRIEZENVEEN - ‘Zonnepark Oosterweilanden BV bouwt een zonnepark in de gemeente Twenterand’, staat op een groot bouwbord langs de N36. En die bouw kan nu daadwerkelijk gaan beginnen met de ondertekening van het contract met bouwer IZEN, een grote Belgische installateur van zonnepanelen. Het hekwerk rondom het zonnepark wordt aangelegd door Soweco.

IZEN

Met de contractondertekening is de aanbesteding definitief en volgens planning afgerond. Daarin is gekeken naar kwaliteit, organisatie en prijs. IZEN is daarin de beste gebleken. 

Wethouder Van Abbema feliciteert de heer Verbunt, CEO IZEN.Group

Nu bekend is wie de bouwer gaat worden kan de eerste paal in de grond worden geslagen. De verwachting is dat dit midden december zal zijn en dat de werkzaamheden voor de zomer van 2019 afgerond zijn.

Soweco

Soweco gaat het hekwerk rondom het zonnepark plaatsen. Het was een uitdrukkelijke wens van de gemeente Twenterand om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij dit project. Met de inzet van Soweco gaat dit ook daadwerkelijk gebeuren.

Uniek

Uniek aan Zonnepark Oosterweilanden is dat de gemeente Twenterand de enige aandeelhouder is. Na de bouw van het zonnepark blijft de gemeente aandeelhouder van het zonnepark. De gemeente ontwikkelt via Zonnepark Oosterweilanden BV het park met een subsidie voor Stimulering van Duurzame Energieproductie (SDE) van de Rijksoverheid. De opbrengsten van Zonnepark Oosterweilanden BV komen in een duurzaamheidsfonds voor de verdere verduurzaming binnen de gemeente. Hiermee wordt een traditioneel concept als de publieke nutsvoorziening in een nieuw, modern jasje gestoken.

In Zonnepark Oosterweilanden verrijzen straks ruim 40.000 zonnepanelen. Dit brengt een totaalvermogen van circa 12 MW, met een jaarlijkse energieproductie van ongeveer 11 MWh. Naar verwachting zal het zonnepark juni 2019 officieel worden geopend.

 

Kijk op www.twenterand.nl/zonneparkoosterweilanden voor meer informatie.


«   »