De Twenterander is geen cultuurbarbaar

 

De grote brand van Vriezenveen kan nu in de prijzen vallen

VRIEZENVEEN – Ook dit jaar zal de Cogas Cultuurprijs worden toegekend en één der drie genomineerden is de muziektheaterproductie ‘De grote brand van Vriezenveen’. Het publiek heeft de belangrijkste stem  in het kapittel. Stemmen kan via www.cogas.nl/cultuurfonds) of via www.facebook.com/cogashoudtvancultuur.

Lees meer »

Stichting Leergeld Twenterand ook landelijk in beeld en werft intermediairs

TWENTERAND - De Stichting Leergeld Twenterand is opgenomen in de landelijke vereniging van Leergeld-stichtingen. De stichtingen werken lokaal en autonoom, maar volgens de landelijke Leergeld Formule. Ze steunen kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar voor wie sociale uitsluiting dreigt, omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Lees meer »

’t Groeipunt adopteert na Nieuwoord het V-monument Vroomshoop

VROOMSHOOP - Op het Vredesplein te Vroomshoop vond vandaag de jaarlijkse adoptie plaats van het monument van vrede, vrijheid en recht. Daarbij waren zo’n 55 leerlingen van de basisscholen Nieuwoord  (die het monument afgelopen jaar adopteerden) en ’t Groeipunt (die dat het komende jaar doen) met hun leerkrachten present.

Lees meer »