De Twenterander is geen cultuurbarbaar

 

Je kunt als kind niet vroeg genoeg beginnen met techniek

VRIEZENVEEN - Zaterdag 24 augustus staat in de bibliotheek te Vriezenveen bijna alles in het teken van de techniek en is men gericht op kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Men spreekt over een maakplaats en dat is een plek waar je alles kunt leren op het gebied van techniek, programmeren en maakprocessen.

Lees meer »

In Den Ham is het elk jaar feest.

DEN HAM -  De kernen Vriezenveen en Vroomshoop vieren dit jaar hun verjaardag. Vriezenveen bestaat in september 650 jaar en Vroomshoop bereikt binnenkort de respectabele leeftijd van 160 jaar. Bij de introductie van de Franse bestuursorganisatie in 1811 werd Den Ham van het schoutambt Ommen gescheiden en een afzonderlijke gemeente, dus dit jaar bestaat Den Ham als gemeente 208 jaar, wat zeker ook respectabel is maar niet echt een getal om er extra aandacht aan te besteden.

Lees meer »

Tentoonstelling 650 jaar brandweer in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Deze brede tentoonstelling is vanaf maart 2019 al geopend en geeft een inkijk van hoe het vroeger was, maar ook de huidige situatie wordt tentoongesteld. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september. Blikvanger bij de tentoonstelling is een oude brandspuit die zomaar nog kan zijn gebruikt bij het blussen van de grote brand in Vriezenveen in 1905, waarbij het halve dorp afbrandde. Maar er is meer.

Lees meer »

Evenementenkalender van toegevoegde waarde en goed gevuld

TWENTERAND – De VVV/TTI verzorgt al een aantal jaren de evenementenkalender en gelukkig er is altijd wel wat te doen in de gemeente Twenterand. Als de organisatoren hun evenement kenbaar maken aan de opstellers van deze agenda, worden al deze evenementen vermeld en aangekondigd. Een van de uitgangspunten was dat door een centraal meldpunt er minder evenementen op dezelfde dag of zelfde tijdstip zouden worden georganiseerd binnen de gemeente Twenterand.

Lees meer »

'Galerie van ...... tot heden' alleen op zondagen geopend

VRIEZENVEEN - Hoewel kunstenaar Wil Wessels (66) inmiddels met pensioen is, was volledig stoppen met werken en met zijn hobby voor hem geen optie. Bovendien kon hij zijn karakteristieke pand aan het Westeinde 172 in Vriezenveen niet onbenut laten. De glas-in-loodkunstenaar en (airbrush)schilder opent daarom zijn showroom vanaf september 2019 als Galerie van ..... tot heden.

Lees meer »

Presentatie van levenswerk Hammer Huizen van Dick de Ruiter

DEN HAM – Na een kwart eeuw is  het lijvige boek  Hammer Huizen en mensen gepresenteerd. Het boek vertelt in 470 pagina’s en ruim vijfhonderd foto’s de geschiedenis van nagenoeg alle huisplaatsen en hun bewoners in het dorp Den Ham. De verschijning van het magnum opus van auteur Dick de Ruiter vond plaats te midden van zijn familie, bestuursleden en vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging en andere genodigden.

Lees meer »