De Twenterander is geen cultuurbarbaar

 

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd

VRIEZENVEEN - Erik Kobes, oud-voorzitter van de Vriezenveense Harmonie, is zaterdagmiddag 4 januari 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand heeft hem de onderscheiding opgespeld tijdens de speciale receptie die in het kader van het 100-jarig jubileum van de Vriezenveense Harmonie werd gehouden.

Lees meer »

Jan Broenink met Gouden Mispel in goed gezelschap

BRUINEHAAR - Jan Broenink uit Bruinehaar heeft de Gouden Mispel gewonnen vanwege zijn verdiensten voor het Nederlands Cultuurlandschap. De biologische agrariër werd donderdagmiddag bezocht door wethouder Martha van Abbema die hem graag even in het zonnetje zette met een prachtige bos bloemen: “Mensen als Jan Broenink, vasthoudend en vooruitstrevend, zijn van doorslaggevend belang bij het duurzaam beheer van ons landschap. Dat wordt gewaardeerd met deze prestigieuze prijs en dat is meer dan verdiend.”

Lees meer »

Allerlaatste theatervoorstellingen van De Winterkraaien

VROOMSHOOP - Op donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020 worden in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien opgevoerd. Dat zijn dan meteen de allerlaatste twee voorstellingen, waarmee er een eind aan deze bijzonder succesvolle theaterproductie van de Stichting Levend Vroomshoop.  In totaal hebben straks zo’n 6000 mensen deze voorstelling bezocht, in De Voorveghter in Hardenberg of in Het Punt te Vroomshoop.

Lees meer »

Het waren twee prachtige Kerstconcerten

DEN HAM/VROOMSHOOP - Samen met het 130 dames tellende Groot Twenterands Vrouwenkoor hield het 100-koppige Christelijk Mannenkoor Vroomshoop op 13 en 14 december twee Kerstconcerten in de Hervormde kerk in Den Ham en de Grote Kerk in Vriezenveen. Beide kerken waren nagenoeg geheel gevuld met vele honderden toeschouwers, die konden genieten van de tenor Reza Ranjazmay, die met zijn geweldige stem de zaal veroverde.

Lees meer »

De Vroomshoopse Revue “Energiek Vroomshoop” komt eraan

VROOMSHOOP - De Vroomshoopse Revuegroep beleefde op dinsdagavond 10 december het startschot voor de 6e editie, die in 2020 plaats vindt. Eind 1999 werd de allereerste Vroomshoopse Revue nieuwe stijl, toen nog in sporthal De Stobbe, over het voetlicht gebracht.  Het vorige optreden dateert van 2017, toen met het motto “D’ran met de lippe” de Vroomshoopse Republiek werd uitgeroepen.

Lees meer »

Big Band Eighty Nine komt naar Het Punt

VROOMSHOOP - De band, die in de afgelopen 30 jaar veel prijzen behaalde, komt op zondagmiddag 15 december 2019 naar Het Punt om een swingende middag in het bruisende culturele centrum van Twenterand te verzorgen. In het gezellige Grand Café van het activiteitencentrum komt de muziek van Big Band Eighty-Nine goed tot zijn recht waarbij een hapje en een drankje zeker niet zullen ontbreken. De swingende geschiedenis van deze band kent vele hoogtepunten, zoals het optreden op de Nederlandse en Duitse televisie in de show van Linda de Mol, en optredens met bekende gast solisten zoals Deborah Carter en Greetje Kauffeld.

Lees meer »

Daverend concert Harmonie Vroomshoop

VROOMSHOOP- In de volle zaal van Theater Het Punt werd afgelopen zaterdag 30 november het publiek getrakteerd op een weergaloze muzikale show met als theme “Oldies Forever”. Het fanfare orkest onder leiding van Frank Uuldirks en de malletband onder leiding van Jan van der Sluis zorgden samen met de band Rockaholics voor een spetterende show waarin nummers van veel bekende artiesten werden gespeeld en gezongen. Zo kwamen er onder andere nummers voorbij van Led Zeppelin, Tina Turner, The Beatles en vele anderen voorbij.

Lees meer »

Famke Kok winnaar Junior Dictee Twenterand 2019

VRIEZEVEE - Wat was het weer een spannende wedstrijd in een volle raadszaal in het gemeentehuis van Twenterand, waar op 26 november het Junior Dictee Twenterand werd gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 36 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van achttien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de eerste prijs en de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

Lees meer »

Junior Dictee Twenterand in het gemeentehuis

VRIEZENVEEN - Op dinsdag 26 november wordt in de raadzaal van het gemeentehuis van de Gemeente Twenterand weer het Junior Dictee Twenterand gehouden. Aan deze jaarlijkse spellingswedstrijd, die wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand, doen maar liefst 36 leerlingen van 18 Twenterandse basisscholen mee.

Lees meer »

De Harmonie Vroomshoop laat zich zien en horen

VROOMSHOOP - Zaterdag 30 november vindt in theater Het Punt het jaarlijkse najaarsconcert van muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop plaats. Het thema voor dit najaarsconcert is “Golden Oldies”. De organisatie, de malletband en het orkest hebben er alles aan gedaan om weer een aantal spetterende optredens neer te zetten. Zoals het thema al doet vermoeden zullen er veel oude bekende liedjes gespeeld worden. Tina Turner, Led Zeppelin, The Beatles en vele andere bekende artiesten zult u terug horen komen.

Lees meer »

Paniek in de Feestfabriek

VRIEZENVEEN - De Vriezenveense theatergroep De Band van Sinterklaas speelt op donderdag 28 november in CCK2 te Vriezenveen de muzikale sinterklaasvoorstelling Paniek in de Feestfabriek. Een vroege avondvoorstelling voor jong én oud. Paniek in de Feestfabriek is een vrolijke theatervoorstelling met live-muziek, dans en nostalgische sinterklaasgezelligheid, waarin zowel traditionele sinterklaasliedjes alsook nieuwe en gepimpte versies worden gespeeld. Dit alles omlijst het verhaal van een groep Pieten die een spetterend feest voor Sinterklaas aan het voorbereiden is. De prettig gestoorde Piet Agoras (Leon Keizer) dreigt met zijn hilarische uitvindingen echter roet in het eten te gooien. Onder leiding van Piet Pardoel (Bertran Minkjan) en Piet Stemband (Klarine Buist) probeert De Band van Sinterklaas te redden wat er te redden valt.

Lees meer »