Codename Zipper verplaatst, kaarten blijven geldig

DEN HAM – In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus worden de voorstellingen van Codename Zipper verplaatst. “We zijn nog aan het kijken naar een nieuwe periode dit jaar òf volgend jaar”, zegt voorzitter Gerrit Kleinjan van de organiserende stichting ‘Hej ’t al eheurd’. Alle kaarten blijven geldig voor de nieuwe data. Het locatietheaterspektakel zou begin mei worden gehouden in het centrum van Brinkdorp Den Ham.

Er komt zeker een nieuwe datum. Dankzij de brede steun van ondernemers en bevolking kan het niet anders of Codename Zipper gaat door. Dat er nu nog geen nieuwe datum kan worden genoemd komt omdat er nog veel afstemming nodig is. “We willen graag alle belangrijke partijen erbij houden. Zowel acteurs, maar bijvoorbeeld ook de muziekvereniging en andere partners. We zijn dit samen begonnen en willen het ook graag samen afmaken”, vertelt Gerrit Kleinjan. “Allemaal hebben we daarbij nog steeds het doel voor ogen: het doorgeven van de Hammer oorlogsgeschiedenis aan komende generaties. Onze vrijheid is bevochten en daarom kostbaar.”

Kaarten

De kaartverkoop voor Codename Zipper was inmiddels in volle gang. “Die gekochte kaarten blijven gewoon geldig. Als de nieuwe data bekend zijn, krijgen de mensen een mail met informatie op welke datum ze hun kaart kunnen inzetten. Wie niet kan, kan op dat moment zijn kaartje omboeken voor een andere avond.”

Alles ligt stil

Eerder al nam de organisatie het besluit om de repetities voor Codename Zipper stil te leggen. “Natuurlijk was dat teleurstellend voor onder meer de zeventig acteurs en leden van de muziekvereniging. Iedereen had zoveel plezier om samen een prachtige voorstelling neer te zetten”, legt Kleinjan uit. “Maar gezondheid gaat voor alles. Ik hoop dat we snel bekend kunnen maken wanneer Codename Zipper wel gaat plaatsvinden. En dat we op termijn allemaal in gezondheid verder kunnen met de voorbereidingen.”


«