OLIEVERFSCHILDERIJEN OP BASIS VAN ARIA’S

DEN HAM - Het expositiehuis Den Ham i.s.m. “Stille Momenten” nodigt u van harte uit voor de opening van deze tentoonstelling met werken van Jan Aanstoot. Jan (Wierden 1948) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij werd daar ‘klassiek geschoold’. In de loop van de jaren werd zijn werk steeds expressionistischer en al abstraherend werkte Jan toe naar totale abstracties.

Naast de beeldende kunst is voor Jan Aanstoot muziek een tweede grote passie en een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Jaren geleden speelde Jan al met het idee om aria’s van Bach te verwerken in zijn schilderkunst. In maart 2011 was het project voltooid. “Ik heb nog nooit met zoveel plezier en inzet aan een serie schilderijen gewerkt.”

De tentoonstelling wordt gehouden onder de naam: Project Matthäus-Passion Johann Sebastiaan Bach olieverfschilderijen op basis van aria's uit de Matthäus

Maar ook de sfeer die Italiaanse, Zuid-Franse en Hollandse landschappen bij hem oproepen zijn regelmatig onderwerp voor zijn
doeken. Waar het Jan echt om gaat: schilderen als een proces dat leidt naar een beeld waarvan je plotseling beseft dat dit het was waar je naar op zoek was.

De opening van de expositie is vrijdag 28 februari 2020 om 20.00 uur na het eerste “Stil Moment” en vindt plaats in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De expositie is open op woensdag t/m zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur in de periode 4 maart t/m 17 april.

Tot 28 maart is ook de portrettentoonstelling “Hammenaren” van de Oudheidkundige Vereniging te bezoeken.

 


«   »