Kaartverkoop Codename Zipper zaterdag van start

DEN HAM – Op zaterdag 29 februari gaat de kaartverkoop van het locatietheaterspektakel Codename Zipper van start. “Wie er snel bij is kan gebruik maken van de ‘early bird’ korting, want de eerste 500 kaarten kosten 12,50 euro per stuk”, zegt productieleider Ellen Wisse. Kaarten zijn online te bestellen via de website www.codenamezipper.nl.

De voorstellingen van Codename Zipper vinden plaats op 2 mei (première) en op 6, 7, 8 en 9 mei. Alle uitvoeringen beginnen om 19.30 uur. “Door vroegtijdig met de kaartverkoop te beginnen, maakt het publiek de voorstelling mede mogelijk. Bovendien wordt de voorstelling maar vijf keer gespeeld, dus is het slim om snel kaarten te regelen”, zegt Ellen Wisse.

Samenwerking met Het Punt

De kaartverkoop wordt uitgevoerd in samenwerking met theater Het Punt in Vroomshoop. “We zoeken voor dit project zo veel mogelijk samenwerking met lokale partijen. Hierdoor maken we gebruik van elkaars expertise en vullen we elkaar aan. Het Punt beschikt over een professioneel kaartverkoopsysteem, waarvan we graag gebruik maken”, vertelt Ellen over de aanpak. “Binnenkort vindt ook nog een verkoopmoment plaats op locatie in Den Ham.” Kaarten kunnen ook telefonisch worden gereserveerd bij Het Punt.

Repetities in volle gang

De 70 acteurs uit Den Ham en Twenterand hebben het script van Laurens ten Den enthousiast ontvangen. En ze zijn al enkele weken aan het repeteren, onder bezielende leiding van Annely Noeverman. Net als de muzikanten van muziekvereniging Juliana, onder leiding van Rene Bos. “Iedereen wil er echt iets bijzonders van maken. We merken dat het ook al flink leeft in het dorp”, aldus de productieleider.

Een klein dorp met een groot verhaal

Op 6 april 1945 is Brinkdorp Den Ham bevrijd door de Canadese Manitoba Dragoons. In mei 2020 komen dit en nog veel meer Hammer verhalen uit de oorlog samen in het locatietheaterspektakel “Codename Zipper”, dat in de periode van 1 tot en met 9 mei wordt gespeeld in de pastorietuin onder de kerktoren in het centrum van Den Ham. In het locatietheater komen Hammer verhalen uit de oorlog tot leven door de ogen van de jonge, nieuwsgierige Daan. De titel van de voorstelling verwijst naar de codenaam “Zipper”, zoals de Canadezen Den Ham noemden op de kaarten waarmee ze onze regio hebben bevrijd.

75 jaar bevrijding

Het doel van Codename Zipper is om de bijzondere verhalen uit de oorlogstijd door te geven aan komende generaties. Zodat voor altijd duidelijk blijft: onze vrijheid is bevochten en daarom kostbaar. Iets om elke dag te koesteren.


«   »