Gedenkwaardig centennial concert

VRIEZENVEEN - Zaterdagvond,18 januari 2020 vond er een gedenkwaardige concertavond plaatst in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen. Het was het begin van een mooi jubileumjaar voor zowel de Koninklijke Vriezenveense Harmonie als het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen. Beide verenigingen bestaan dit jaar namelijk 100 jaar. Het was vooraf ook best wel spannend , want niet eerder in deze 100 jaar hadden beide verenigingen met elkaar samen geconcerteerd en het publiek was in grote getale op komen dagen.

Dit publiek werd de grote winnaar van deze avond, want het was een prachtige avond met tal van muzikale hoogtepunten.

Het A-orkest van de harmonie mocht het spits afbijten. Het orkest heeft in november nog een eerste prijs met lof mogen behalen op het concours in Zutphen. Wederom konden de aanwezigen genieten van de fraaie melodieën en klanken onder leiding van dirigent Erik van de Kolk.
Daarna mocht het mannenkoor, o.l.v. Henny Hoedeman en begeleid door Bert Webbink op piano, zijn kunsten laten horen. Ymkje Hellinga, de lady-speaker praatte de stukken aaneen en gaf er een duidelijke toelichting erbij. Het eerste samen-optreden was met het nummer Gloria van Vivaldi uit the armed Man. Het werd een echt kippenvelmoment.

De slagwerkgroep o.l.v. Niek Kleinjan was subliem, heel afwisselend en mooi van klank. Het lied “ Petersburger Schlittenfart” was een combi van het mannenkoor en de slagwerkgroep. The Exodussong werd gezongen door het mannenkoor, begeleid door het A-orkest. Bijzonder was het lied “Nachtgesang im Walde”, een combi van het koor met 4 hoornblazers. Voor herhaling vatbaar, aldus een bezoeker.

Omdat de de harmonie in juli een optreden verzorgt in het Concertgebouw van de Weiner Musikverein, de Musikvereinssaal, werd natuurlijk ook de Radetsky mars gespeeld. Je waande je al helemaal in de Vereinssaal in Wenen.

Het concert werd afgesloten met een toegift waarbij alle deelnemende verenigingen samen speelden: Happy new Year.
Het was al met al een zeer geslaagd concert, daar waren alle aanwezigen het roerend over eens.


«   »