Toneelvereniging Open Doek speelt “De gouden theepot”

DEN HAM - Op zaterdag 1 februari, vrijdag 7 februari en zaterdag 8 februari a.s. treedt toneelvereniging “Open Doek” uit Den Ham weer op in De Rank. Het stuk dat dit jaar gespeeld wordt is “De gouden theepot” van D.J. Eggengoor. Vanaf half september 2019 hebben de leden van “Open Doek” met veel enthousiasme en plezier geoefend om begin 2020 weer drie gezellige toneelavonden te kunnen bieden.

Het stuk speelt zich af in en op de boerderij “Ora et labora” van Sicco Wolderink.  Hij woont hier samen met zijn vrijgezelle dochter Aaltje. Sicco heeft het werk niet bepaald uitgevonden, en brengt zijn tijd liever door in de bedstee dan op het land. Hij is vaak “ziek of onderweg”.  Aaltje houdt met knecht Hendrik de boerderij draaiend. Hoewel er geld zat is, is de boerderij inmiddels wel wat in verval geraakt. Maar dat er geld zit, is in het dorp wel bekend.

De vrijgezelle Aaltje wordt dan ook wel “de gouden theepot” genoemd en lijkt dus een goede partij. Buurvrouw Koba Jager ziet haar zoon Tinus  (ook niet de vlugste) graag gekoppeld aan Aaltje. Maar als dat lijkt te gaan lukken komen er kapers op de kust. Een projectontwikkelaar die langs komt, hebberige familieleden en zelfs nog huwelijkskandidaten voor Sicco zelf lijken roet in het eten te gaan gooien.Hoe dat alles voor doldwaze situatie gaat zorgen ziet u op de toneelavonden. In het programmaboekje staat niet voor niets vermeld: “houdt u vanavond alleen uw eigen buik vast bij het lachen, anders krieg wie d’r proat van”.

Een warme aanbeveling om deze toneelvoorstelling van  “Open Doek” te bezoeken.

Wanneer:  1 februari, 7 en 8 februari 2019, aanvang 19.45 uur

Waar: De Rank  in Den Ham

Kaart verkoop via de bekende adressen of via www.opendoek.com of ’s avonds aan de zaal.


«   »