Nieuwjaarsconcert in Hervormde kerk Den Ham

VROOMSHOOP/DEN HAM - Het is al vele jaren traditie dat het Chr.  Mannenkoor Vroomshoop het nieuwe jaar start met een concert in de hervormde kerk in Den Ham. Op zaterdagavond 18 januari begint daar het bekende Nieuwjaarsconcert om 20.00 uur. Deze keer is het slagwerkensemble van muziekvereniging SDG Ommen te gast. Het ensemble, onder leiding van dirigent Simon Haakmeester, werd vier keer Nederlands kampioen en zelfs één keer vicewereldkampioen. Een top-ensemble dus.

Ook top is natuurlijk de medewerking van trompettist Geerhard Abma uit Den Ham, die al vele malen een hoofdrol vervulde bij de voorstellingen van de theatervoorstelling De Winterkraaien, waaraan het Vroomshoopse mannenkoor ook meewerkt. En ook de koorsolist, bariton Albert Wessels, geeft het Nieuwjaarconcert een extra mooie dimensie. Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft zoals altijd weer de muzikale leiding en dan is op voorhand kwaliteit gegarandeerd.

Zoals gebruikelijk wensen de bassen en tenoren, al zingend op weg naar het podium, de bezoekers een voorspoedig nieuwjaar. Verderop in het programma komt het ‘Air’ van Bach voorbij, evenals ‘Give me my song’ van Benny Andersson, bekend van muziekgroep Abba. Ook ‘The Linden tree’ is wereldberoemd, dankzij The New London Choral van Tom Parker. En ook ‘Quand le soleil’ kent iedereen, door de Canadese zangeres Lucille Star. Nog meer beroemdheden, maar dan van Nederlandse boden: ‘Mien eerappellaand’ van Ede Staal en ‘Als het golft’, van De Dijk. Aan het eind van het concert hoort het publiek een speciaal arrangement van ‘Child in time’ van Deep Purple. En ten slotte komt John Miles nog langs van het bekende ‘Music’. Mede dankzij het slagwerkensemble wordt het vast een daverend concert!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Readshop in Den Ham en de Bruna in Vroomshoop. Reserveren kan ook per mail of telefonisch: secretariaat@cmkvroomshoop.nl, tel. 0546-642191.