Allerlaatste theatervoorstellingen van De Winterkraaien

VROOMSHOOP - Op donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020 worden in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop de 17e en 18e voorstelling van De Winterkraaien opgevoerd. Dat zijn dan meteen de allerlaatste twee voorstellingen, waarmee er een eind aan deze bijzonder succesvolle theaterproductie van de Stichting Levend Vroomshoop.  In totaal hebben straks zo’n 6000 mensen deze voorstelling bezocht, in De Voorveghter in Hardenberg of in Het Punt te Vroomshoop.

Wie de voorstelling nog niet heeft gezien, moet haast maken, want ook deze keer hebben zich velen al weer aangemeld voor een van de beide avonden.

De voorstelling laat het zware leven zien van zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 na gedane arbeid in het immense veengebied tussen Sibculo en de Lemelerberg, verdrinken in de koude vaart.

De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien.

De getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen.

Wie voor deze avond plaatsen wil reserveren, kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. De kaarten kosten € 18,50 per persoon, inclusief een fraai programmaboekje van 24 pagina’s. Vooral de vrijdagavond is al bijna vol, dus enige haast is wel geboden.

Omdat dit de laatste twee voorstellingen zijn, is het ook mogelijk voorafgaand aan de voorstelling gebruik te maken van een driegangendiner, gebaseerd op het kookboek van Thea Kroese ‘Koken met geschiedenis’. Dit diner kost € 27,50 incl. drankje.


«   »