Big Band Eighty Nine komt naar Het Punt

VROOMSHOOP - De band, die in de afgelopen 30 jaar veel prijzen behaalde, komt op zondagmiddag 15 december 2019 naar Het Punt om een swingende middag in het bruisende culturele centrum van Twenterand te verzorgen. In het gezellige Grand Café van het activiteitencentrum komt de muziek van Big Band Eighty-Nine goed tot zijn recht waarbij een hapje en een drankje zeker niet zullen ontbreken. De swingende geschiedenis van deze band kent vele hoogtepunten, zoals het optreden op de Nederlandse en Duitse televisie in de show van Linda de Mol, en optredens met bekende gast solisten zoals Deborah Carter en Greetje Kauffeld.

Big Band Eighty-Nine is in 1989 opgericht in Borne (Twente, Overijssel) door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, Duke Ellington, en Benny Goodman staan op het programma. Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Billy Holiday.

Big Band Eighty Nine vierde in november 2019 zijn zesde lustrum en er spelen nog steeds vijf muzikanten uit de originele bezetting mee in deze band. Twenterander Chris Walraven maakte deel uit van deze originele bezetting, maar zijn trombone hangt inmiddels al lang ergens aan de wilgen. 

 

Datum: zondag 15 december 2019

Aanvang: 15.00 Locatie:Grand Café van Theater Het Punt

Entree: € 15,00