Famke Kok winnaar Junior Dictee Twenterand 2019

VRIEZEVEE - Wat was het weer een spannende wedstrijd in een volle raadszaal in het gemeentehuis van Twenterand, waar op 26 november het Junior Dictee Twenterand werd gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 36 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van achttien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de eerste prijs en de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

Na een aanmoedigingswoordje van wethouder Mark Paters, kon het dictee starten. Het dictee was evenals eerdere jaren samengesteld door Gerrit Lemans, gepensioneerd docent Nederlands en hij las het ook zelf voor. Dit keer was het dictee geschreven rondom allerlei belevenissen op een school.

Toen alle dictees waren nagekeken, onder leiding van een deskundige jury bestaande uit Marijke Spoor, Gerda Dorman en Henk Bos, werd duidelijk dat een barrage tussen twee leerlingen met 10 fout noodzakelijk was. Uiteindelijk kon de wethouder de eerste prijs uitreiken aan Famke Kok van de Joh. Bogermanschool in Vriezenveen. De tweede plaats was voor Luuk Eshuis van de Regenboog in Vriezenveen. De derde plaats was voor Tim de Graaff van de Rehoboth uit Vriezenveen. De winnares won een beker, een pen en een boekenbon.

Famke en Luuk mogen Twenterand begin april 2020 vertegenwoordigen bij de Provinciale Finale van het Junior Dictee.


«   »