Mammacafé in Westerhaar

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK -  Op woensdagochtend 13 november is er weer Mammacafé in het speellokaal van BSO de Blokstoeke aan de Oranjestraat 2B in Westerhaar. Het Mammacafé is een ontmoetingsplek voor zwangere vrouwen en nieuwbakken (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Doel van het café is om andere ouders te ontmoeten, vragen te kunnen stellen en ervaringen te delen. Het Mammacafé is onderdeel van het Loes loket.

Jonge ouders, vooral moeders, blijken behoefte te hebben aan een informele, open plek waar ze andere ouders kunnen ontmoeten. Wanneer je pas ouder bent geworden is alles nieuw en komt er veel op je af. Het uitwisselen van ervaringen met andere jonge ouders leidt tot een herkenbaar ‘heb jij dat ook-gevoel’.

Het Mammacafé is elke tweede woensdagochtend van de maand, van 10.30 tot 12.00 uur. De kinderen kunnen vrij en veilig spelen.  De toegang is altijd gratis, koffie / thee kost € 0,50 en je neemt zelf drinken voor je kinderen mee. In het Mammacafé ontvangt deze ochtend Arianne van het Loes loket je met koffie en thee.

Het thema van deze ochtend is ‘Je baby en de feestdagen’. Feestdagen vieren met je baby is voor iedere ouder een nieuwe ervaring. Hoe ga je de feestdagen invullen met je baby? Hoe ga je om met verwachtingen van anderen? Hoe vind je de balans tussen wat jij wil, wat anderen van je verwachten en wat je baby nodig heeft? Hoe zorg je dat de feestdagen voor jou en je baby een feest zijn?  Er is niet één goede manier om je kinderen op te voeden en de feestdagen door te komen. Voor een groot deel kun je hier zelf richting geven. Tijdens deze ochtend praten we hierover met elkaar over. Het is fijn om allerlei praktijkvoorbeelden te horen en van andere ouders te horen hoe zij erover denken.


«   »