Volop activiteiten in de Peddemorsboerderij

VRIEZENVEEN - Vrijdagmiddag 18 oktober was de Peddemorsboerderij tjokvol met belangstellenden die zich hadden opgegeven voor de workshop ‘Maak kennis met chamotte klei’. Veertien dames gingen onder leiding van Hettie Veurink aan de slag. Deegrol, schilmesje en een oud bankpasje zijn de gereedschappen waarmee gewerkt werd. Na ruim twee uur hadden de cursisten allemaal een zelf gemaakt kunststuk op de tafel staan. Dat wordt nu gedroogd en afgebakken. De deelnemers krijgen bericht wanneer het opgehaald kan worden. Deze workshop werd in samenwerking met toonjekunsttwenterand.nl  georganiseerd.

Demonstratie ‘steenbewerken’

Op zaterdag 26 oktober geven de Vriezenveense zussen Vroukje en Rely demonstraties van steenbewerker naast de boerderij. Vanaf 14.00 tot 16.00 uur kunt u het bewonderen hoe zij de ruwe stenen gaan bewerken.

Zussen Vroukje Pape en Rely Pas zijn beeldhouwers en werken onder de naam “Beeldig.” Na het ambacht van de grote meester Ger Bonsink te hebben geleerd hebben ze sinds 2010 een eigen atelier in de Kunstwerkplaats. Ze werken bij voorkeur in hardsteen zoals diverse soorten marmer of arduin en laten zich qua ontwerp altijd leiden door de steen. 

Portretteren door Hans Jansen

Onze plaatselijke kunstenaar Hans Jansen komt op zaterdag 26 oktober in de boerderij en laat zien hoe vaardig hij is in het portretteren. Hij gaat portretteren en eventueel ook belangstellenden. Dit alles gebeurt tijdens de openingsuren op zaterdag 14.00-16.00 uur

Vjölle wille op de Djalle

Kaarten voor de avonden “Vjölle wille op de Djalle” zijn te koop gedurende de dagen dat de expositie “Eigen Werk” is geopend. De entree voor deze avonden bedraagt € 7,50 en is inclusief consumpties. “Vjölle wille op de djalle” vindt plaats op vrijdag 15 november, woensdag 20 en woensdag 27 november en vrijdag 29 november. De avonden beginnen om 19.45. Vol=vol!!!

De expositie is nog 3 dagen geopend en wel donderdag 24 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en ’s avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. De entree is € 2,00. Basisschoolkinderen zijn gratis welkom.