In de bibliotheek gebeurt (veel) meer dan het uitlenen van boeken alleen

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - Op woensdag 16 oktober worden er opnieuw 2 muzikale workshops, onder de naam 'Muziek op schoot' georganiseerd voor ouders en hun baby of peuter. Dit keer vinden de workshops plaats in de bibliotheek Vriezenveen. Van 9.00-10.00 uur voor ouders en hun baby (vanaf 9 tot 24 maanden) en van 10.30-11.30 uur voor ouders en hun peuter (vanaf 2 t/m 3 jaar)

De Bibliotheek organiseert deze workshops ‘Muziek op schoot’ vanuit het project BoekStart, dat ouders laat ontdekken dat het lezen van boekjes maar ook zingen samen met hun baby of peuter leuk en leerzaam is. Baby’s die al vanaf ongeveer 6 maanden met boeken en liedjes in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. Onderzoeken wijzen uit dat als aan jonge kinderen 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hun woordenschat 5 keer groter is dan bij kinderen die niet worden voorgelezen.

De workshops worden gegeven door muziekdocente Nelleke Roozenbeek. Tijdens de workshops wordt er voorgelezen, gezongen en gespeeld met de baby of peuter. Ouders worden daarbij van harte uitgenodigd mee te doen.

De toegang is gratis! Omdat er gewerkt wordt in kleine groepen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Stuur daarvoor een mailtje naar: vriezenveen@bibliotheektwenterand.nl of meld je aan via de website www.bibliotheektwenterand.nl en dan via de agenda.

 

Op zaterdag 26 oktober  wordt in de vestiging Vroomshoop van de bibliotheek Twenterand in twee sessies de workshop Nieuwe techniek met VR bril voor kids gehouden.

Bouw samen een virtuele wereld! Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Wie heeft de beste ideeën voor een virtuele wereld? Kom langs om te experimenteren met Virtual Reality. Kinderen tussen de 8-10 jaar gaan voorgeprogrammeerde objecten plaatsen in deze virtuele omgeving.

Op zaterdag 26 oktober van 9.30 uur tot 11.00 uur of van 11.30 tot 13.00 uur in de bibliotheek in Vroomshoop in Het Punt.

Geef je op voor een van de twee workshops en ervaar hoe je zelf een virtuele wereld kunt bouwen. Meedoen is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden via de agenda op de website van de bibliotheek Twenterand of bel met de bibliotheek in Vroomshoop via 0546-641352


«   »