'Wies met de Patries' van start

VROOMSHOOP - Wethouder van Abbema en de werkgroep Wies met de Patries hebben op de openbare basisschool de Schakel in Vroomsoop donderdag 5 september het startsein gegeven voor meer natuur- en omgevingseducatie in Twenterand. De mensen uit de werkgroep Wies met de Patries leveren daar een enorme bijdrage aan en met dit lespakket betrekken ze daar ook op een leuke, leerzame manier de kinderen bij. 

De kinderen van groep 3/4 gingen na de presentatie vervolgens meteen aan de slag met het thema schutkleur. Ze letten goed op hoeveel patrijzen ze konden ontdekken, eerst in een filmpje en later ook buiten in het groen.  De kans is groot dat u binnenkort groepen kinderen onder schooltijd in het buitengebied aantreft. Zij onderzoeken welke planten en dieren daar voorkomen, zo mogelijk onder leiding van enthousiaste excursiebegeleiders. Of ze helpen een handje bij het landschapsbeheer, met deskundige begeleiding van Landschap Overijssel. Ook bijen en biodiversiteit staan op het programma, Imkervereniging Vriezenveen e.o. geeft hierover gastlessen.

De patrijs is de adoptievogel van de gemeente Twenterand. Na jaren van schijnbare afwezigheid is de patrijs met een beetje geluk weer hier en daar te zien in Twenterand. Ten zuidoosten van Vriezenveen, in een ruig perceel bij Fayersheide, kwamen wat broedgevallen voor. En recent zijn ook nabij Kalkwijk, ten westen van Westerhaar, enkele patrijzen families gezien. Ziet u ook patrijzen? Geef de waarneming door aan wiesmetdepatries@twenterand.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger om de scholen als begeleider een handje te helpen.


«   »