Je kunt als kind niet vroeg genoeg beginnen met techniek

VRIEZENVEEN - Zaterdag 24 augustus staat in de bibliotheek te Vriezenveen bijna alles in het teken van de techniek en is men gericht op kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar. Men spreekt over een maakplaats en dat is een plek waar je alles kunt leren op het gebied van techniek, programmeren en maakprocessen.

De bibliotheek doet een oproep om aan het eind van de schoolvakantie naar deze maakplaats te komen en kennis te maken met o.a. zelf energie opwekken in één van de Free energy-workshops van Tetem. 

Zaterdag 24 augustus van 10.00 uur tot 11.30 uur is er een workshop zelfrijdende auto voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Hoe kan je een auto(tje) laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen vervoermiddel en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden.

Zaterdag 24 augustus van 12.00 uur tot 13.30 uur is er een workshop propeller/ zonne-energie voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen?

Doe mee en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Meedoen is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden via de agenda op de website van de bibliotheek Twenterand of bel met de bibliotheek in Vriezenveen via 0546-562385. 


«   »