Evenementenkalender van toegevoegde waarde en goed gevuld

TWENTERAND – De VVV/TTI verzorgt al een aantal jaren de evenementenkalender en gelukkig er is altijd wel wat te doen in de gemeente Twenterand. Als de organisatoren hun evenement kenbaar maken aan de opstellers van deze agenda, worden al deze evenementen vermeld en aangekondigd. Een van de uitgangspunten was dat door een centraal meldpunt er minder evenementen op dezelfde dag of zelfde tijdstip zouden worden georganiseerd binnen de gemeente Twenterand.

Daarin zijn nog wel wat stappen te maken overigens, het gebeurt nog steeds dat er twee of meer evenementen worden georganiseerd in verschillende kernen voor eenzelfde doelgroep, niet alleen op dezelfde datum maar ook met een overlap in tijd. Dat zou nog beter afgestemd moeten en kunnen worden. Je kunt natuurlijk fysiek best wel van het ene evenement naar het andere, maar in de meeste gevallen heb je maar één portemonnee en je geld kun je tenslotte ook maar één keer uitgeven.

De komende week staan er weer een aantal grotere evenementen op de agenda, zoals op 14 augustus de Boerenmarkt in Vriezenveen en de Hammerbrinkdag in, hoe kan het ook anders Den Ham, en op 17 augustus de Fokveedag op het terrein van de Vjenne Ruiters om zo maar wat voorbeelden te noemen. De Fokveedag is echter (nog?) niet opgenomen in de evenementenagenda, dus dit evenement is door de organisatie zeer waarschijnlijk ook niet aangemeld bij de VVV/TTI, een omissie die de organisatie online snel recht kan zetten. De evenementenagenda is via diverse  links te bekijken, ook via deze site en is zeker van toegevoegde waarde voor zowel de inwoners van Twenterand als de toeristen. Via de directe link https://www.puurtwenterand.nl/Agenda/ krijgt u ook rechtstreeks toegang tot de agenda.

Op 30 september 2019 stopt de VVV/TTI met haar activiteiten en dus ook met het uitgeven van deze agenda. Op dit moment is nog niet bekend gemaakt of, door wie en in welke vorm deze agenda wordt voortgezet. Bij navraag bij de VVV/TTI was hierover ook nog niets bekend. Voor de hand ligt echter dat Gastvrij Twenterand dit op zal gaan pakken. Gezien de toegevoegde waarde van deze agenda is het te hopen dat deze agenda dus in stand blijft en er nog meer organisaties gebruik van gaan maken en de data van te voren met elkaar gaan afstemmen.


«   »